Stallpellets

Världen lataste häst – blev en Youtubestjärna!

Den muskulösa skådespelaren drar mängder av tittat till sina filmer, varje dag! Han heter Jingang och är koreansk och kanske världens lataste häst. Jingang är uppkallad efter en stad i Kina och under många år fungerat som ridhäst åt turister. Men nu är det slut med det. Han kom med ett smart trick för att komma slippa riden av turister längs den lokala landsbygden – spela död. Varje gång en guide närmar sig med en turist som vill ta en ridtur på Jingang, så falla han till marken, stänger ögonen och ligger still och låtsas vara död.

Världens lataste häst – han övar sig på att bli latare.
I en video som har fått över 2,8 miljoner visningar på YouTube kan Jingang ses segna till marken, även när det folk sitter på ryggen. Han har blivit så bra på att uppfatta situationen så nu hinner skötarna inte ens få. På sadeln innan han segnar ner som död. Han sticker ut ut tungan och lyfter hovarna högt upp i luften och blundar stenhårt, tills turisterna har gett sig av. Då går han tillbaka till sin bädda av mjuk stallpellets och somnar om.

“Det är charmigt men mycket styggt “, säger hans ägare.
I ett av klippen ses en av skötarna springa mot honom, och blixtsnabbt kastar han sig till marken. När skötaren vände tillbaka reste sig Jingang långsamt och försiktigt upp igen. När skötaren vänder sig om kastar sig Jingang återigen snabbt till marken och sparkades våldsamt i luften lite som han hade dödsryckningar, och låg sedan helt stilla.
Här kan du se en video med Jingjang: Kolla här!

Alla på gården har gett upp försöken att få Jingang på andra tankar. Han verkar också vara helt immun mot all form av hästträning.
Skötarna på gården har ett par teorier kring Jingjangs beteende. Förutom att han faktiskt är lat så kan det vara så att han tål stress väldigt dåligt och försöker undvika det med allt medel som står till buds. Jingjangs kan också vara hud-öm och vill därmed undvika den smärta det innebär att bli riden. Men det inte riktigt någon som vet och nu får han i stället göra lite som han vill. Då han har för vana att kasta sig till marken och spela död så har skötarna gjort en extra mjuk och tjock bädd av stallpellets i boxen så han inte skadar sig vid alla snabba fall. ”Vi kallar honom prinsessan på ärten där han ligger på den där bädden av stallpellets” – säger en av skötarna.

Jingang har många beundrare online
Den asiatiska hingsten har miljontals tittare och följare online. Med sina roliga upptåg och charmiga sätt han har vunnit mångas hjärtan.

“Den hästen är ett geni, önskar att jag själv kunde göra samma sak när någon jag inte gillar närmar sig”, kan man läsa i en av kommentarerna på en YouTube-video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *