Vilken bilinredning ska man ha till hunden?

När man ska köra bil med en hund i bilen så finns det vissa saker som man behöver tänka på, speciellt när det kommer till bilinredning. Det finns flera anledningar till att man behöver ha speciell bilinredning när man ska köra bil med en hund i bilen. Den största och också grunden för att det är reglerat är säkerheten. Detta gäller för dig och medtrafikanters säkerhet. Sen är det också för djurens säkerhet. Så vad behöver man då för bilinredning man behöver för att få köra med hund i bilen? Det finns två egentliga lösningar på detta. Det ena, och kanske det som historiskt sett är det vanligaste är att ha ett galler i bagaget. När det kommer till detta galler så krävs det vissa minimumsäkerhetskrav för att man ska få använda sig av detta. Men annars så är det rekommenderat att skaffa bilinredning i form a galler i bagaget och sedan ha hunden i bagaget. Detta gäller givetvis enbart på kombibilar, vilket också är de enda bilarna där man får ha hund i bagaget. Det andra sättet som också har blivit mer populärt på senare tid är inte en bilinredning i sig, men vi väljer ändå att benämna det så. Detta är et särskilt säkerhetsbälte som är gjort för hundar som man sätter fast i framsätet av bilen och på så sätt funkar det som vilket säkerhetsbälte som helst. Dessa är de två lagliga sätten som man kan använda sig av när man ska köra bil med hund. Ett vanligt sätt är att ha hunden på golvet i framsätet. Än så länge finns det dock ingen bilinredning som stödjer detta färdsätt, och det gör det alltså olagligt att frakta en hund på detta sättet. Dessa saker kan vara bra att tänka på när man har hund och vill åka på en sväng och ta med sig hunden. Gör du det inte lagligt så kan du ka på dryga böter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *