Djurklinik

Våra husdjur är våra närmsta vänner och de finns alltid där. Som husdjursägare vet du hur viktig din hunds eller katts hälsa är. Ett husdjur är en extra familjemedlem och vi är mycket måna om att de ska må bra. Det är dock inte möjligt att fullständigt ta hand om husdjuren hemma och just därför söker vi oss till djurkliniker. Där finns kunskapen och bästa möjligheten att ge våra djur den medicinska vård de behöver.

Undersökning
Djurkliniker erbjuder en omfattande fysisk undersökning för att bedöma ditt djurs hälsa. De kollar de vitala organan som öron, ögon, hud och mun. En erfaren veterinär undersöker också de inre processerna som andningsorganen, cirkulationen och muskulaturen för att kunna upptäcka eventuella avvikelser. Utifrån dessa undersökningar bedömer veterinären om det behövs göras mer djupgående undersökningar, och vad vidare tillvägagångssätt är.

Rekommendationen är att du ska låta undersöka ditt djur en gång om året. På undersökningen kan du ta upp och diskuterar bekymmer och orosmoment som har uppkommit under året. Veterinären kan också rådgiva dig om vilka vaccinationer du bör ge ditt djur.

Tandvård
En av de viktigaste delarna som en djurklinik kan erbjuda är professionell tandvård. Det är den viktigaste delen för att ditt djur ska må bra. Det borde vara den högst prioriterade delen av undersökningen eftersom att majoriteten bakterier kommer in genom djurens mun och stannar där.

Själva borstar vi och sköljer våra tänder med flour dagligen men när det kommer till våra djur blir deras tänder allt för ofta försummade. Dålig tandhälsa har negativ effekt på mer än bara tänderna.

Tydliga tecken på att din hund eller katt har problem med sina tänder är att de börjar äta dålig och förlorar mycket vikt. Det bästa är att använda någon av de produkter, exempelvis speciella ben, som finns i affär idag som fungerar i förebyggande syfte. En duktig veterinär vet vikten av friska tänder för att ha ett välmående djur och kommer diskutera vad du kan göra för att ditt djur ska må så bra som möjligt.

Tyvärr kan inte djur berätta för oss att de mår dåligt eller var det gör ont. Vad vi kan göra är att vara uppmärksamma på skiftningar i beteende och ta dem på en noggrann undersökning varje år. Ditt djur kommer att tacka dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *